+90 551 029 96 71 +90 541 418 47 05 info@formanburada.com S.S.S Referanslarımız

Blog

Dijital baskı nedir ?

- Dijital baskı dijital bazlı görselin doğrudan çeşitli materyallerin üzerine basılması.
- Genellikle profesyonel baskı küçük işlerin ve diğer dijital kaynakları basılı kullanarak büyük formatlı ve/veya yüksek hacimli lazer veya mürekkep püskürtmeli yazıcılar ile basılma işlemidir.
- Gelişen teknoloji, zamandan tasarrufun önem kazanması ile de ve dijital baskıda düşen maliyetler bu sistemin kullanılmasını ve tercih sebebi olmasını kolaylaştırmıştır.

Dijital baskı nasıl yapılır ?

Dijital baskı, adından da anlaşılacağı üzere bilgisayar üzerinde dijital bir şekilde hazırlanan tasarımların (içeriklerin), istenilen malzeme üzerinde basılması işlemidir. 
Bu dijital baskı işlemi yapıldıktan sonra ise istenilen alana uygulaması yapılır.

Dijital baskı farkı nedir ?

Dijital baskılarda diğer baskılara göre daha seri bir baskı işlemi yapılabilir.
Bunun yanında dijital baskılarda oluşan atık miktarı diğer baskıya nazaran daha az olur. Daha da az kimyasal kullanılan dijital baskılar, bu konularda diğer baskı yöntemlere göre daha avantajlı olur.

Kumaş üzerine dijital baskı nasıl yapılır ?

Metraj şekilde yapılan dijital baskıda, kartuşlardan sadece boya püskürtülür. Baskı yapılacak kumaşa uygun şekilde boyama ürünü barındırmakta olan kartuşlar makineye bırakılır ve baskı yapılır. Baskı pamuklu kumaşa uygulanacaksa reaktif boya kartuşu, polyester kumaşa uygulanacaksa asit boya kartuşu makineye bırakılır.

Dijital baskı kağıdı nedir ?

- DİJİTAL SÜBLİMASYON KAĞITLARI
- Polyester ve Polyester madde karışımı bulunan kumaşlarda buna benzer türevi bulunan katı maddeler için kullanılan baskı yöntemidir. Dijital süblime kağıdının özelliği yüzeyinde bulunan kaplama sayesinde boyanın selüloz yapısına ve kağıtta kalmamasıdır.

Dijital Forma Nedir ?

Forma tasarlama işleminden sonra, tasarım dosyasını yüksek kaliteli süblimasyon baskı makinalarından çıktı alarak, ham beyaz kumaşa preslenme yoluyla baskı yapılan forma türüdür. Sınırsınız renk ve deseni bir arada kullanabileceğiniz, son teknoloji ile yapılan formalar elde etmenizi sağlar.

Süblimasyon yöntemi nedir ?

Süblimasyon ; maddenin ısı uyguladığında katı halden direkt gaz haline geçmesi durumudur. Süblimasyon baskı, kağıt üzerine printer çıktısı ile uygulanan desenin; kumaş, sert malzemeler vb. gibi materyallere ısı ve basınç ile aktarılması tekniğidir.

Neden dijital forma tercih etmeliyiz ?

- Uzun süre dayanıklıdır. 
- İstenilen tüm modeller yapılmakta olup hayal gücünüzü gerçeğe dökebilirsiniz.
- Anti-Bakteriyeldir.
- Hızlı kuruma özelliğine sahiptir.
- Günlük yaşamda kullanabilme imkanı sağlar.
- Esnek ve fit olup size rahat kullanım imkanı sağlanır.